pexels erik karits 6491650 scaled

Impregneringsmidlet Woodtox forhindrer sopp og råte samtidig som det undertrykker et vedkjedelig insektangrep som pågår. Videre forhindrer det nye insektangrep. Det er et bedre alternativ til Mito og Protox, og anbefales av fagfolk innen skadedyrbekjempelse og hussopp.

Forsket frem i Bergen

Denne trebehandlingen, Woodtox, er utviklet av bergensbedriften Rentox, som har sterk kompetanse på sopp- og råteskader på hus. I tillegg til Norge er det et godkjent middel. Det er med andre ord dokumentert at det er effektivt mot treborende insekter, sopp og råte. Norske fond har ikke alle denne godkjenningen.
woodtox 20 liter kanne

Flere forskjellige kannestørrelser

Som det kan ses på bildet er Woodtox tilgjengelig i sprayflasker, 5-liters kanner, og 20-liters kanner på 1 liter hver.

Sprutbart treimpregneringsmiddel

Som et av få midler som er godkjent for sprøyting på tre til privatpersoner, påføres Woodtox vanligvis med enkelt verneutstyr som vernebriller, pustemasker og gummihansker.

Den inneholder spesifikke soppmidler godkjent av en av Norges fremste soppeksperter, samt et svært effektivt insektmiddel. Nemlig permetrin. Ved å trenge inn i treverket lar Woodtox Permetrin nå angrepne insekter, larver og egg. Insektene dør som følge av kontakt med dette produktet.

kjerringråd mot mott Fordi midlet trekker godt inn i treverket, vil det også virke over tid og forhindre at nye angrep oppstår. Woodtox er impregnert med Permetrin, som er et sterkt insektmiddel.

Kan overmales. Overmaling av treverket etter omtrent en time er vanligvis mulig fordi det trekker godt inn i treverket. Ved å gjøre dette kan du beskytte treverket enda bedre, sikre at insekter inni dør, og vite at det vil fortsette å virke i mange år etterpå. Det gjelder også hvis malingen etterhvert flasser.

Hvor får man kjøpt Woodtox?

Flere norske butikker selger Woodtox, men online er det beste stedet å finne den beste prisen. Ifølge forfatteren har Skadedyrproffen.no den beste prisen i Norge.